Jump to content

Érdi Mária továbbra is hengerel Melbourne-ben

2016. 12. 07. 12:36

Érdi Mária továbbra is remekel a Melbourne-ben zajló világkupán, ahol legutóbb futamgyőzelemmel zárt. A verseny harmadik futamán nagyszerű versenyzéssel győzött Érdi, aki olyan neveket utasított maga mögé, mint a riói olimpiai bajnok Marit Bouwmeester vagy az ausztrál Ashley Stoddard. A következő, a negyedik futamon Bouwmeester ért elsőként a célba, míg Érdi Stoddard és az olasz Zennaro mögött 4. helyen futott be. 

A Világkupa után nem sokkal kezdődő ifjúsági-világbajnokságra is készülő Érdi Mária mostani sikerével az összetett 11. helyről a 4-re ugrott előre. Érdit nem véletlenül jegyzik igen előkelő helyen a világ élvonalában és nem véletlenül beszélnek róla, mint a sportág egyik legnagyobb tehetségéről, hiszen 2015-ben élete első vk-versenyének utolsó futamán is nyerni tudott, majd idén júniusban futamgyőzelmet aratott Portland-Weymouth vizein is. 

Érdi Mária 2016-ban a Melbourne-i zárófordulón kívül a megrendezett négyből három vk-állomáson versenyzett: Hyeres-ben 13., Weymouth-ban és Csingtaóban egyaránt a 8. helyen végzett. 2016-ban a Világkupa-versenyeken már csak a meghívott, legjobb versenyzők vehetnek részt.

(Forrás: vizisportrajongo.hu; hunsail.hu , index.hu - Fotó: mti)