Jump to content

Vadnai Jonatán két érmet nyert a spliti EB-n

2016. 09. 08. 12:33

Vadnai Jonatán kiváló nyarat zárt. A fiatal vitorlázó ezúttal a Laser Standard Európa-bajnokságon lett ezüstérmes az U21-es korosztályban, az U19-es mezőnyben pedig meg sem állt a győzelemig.

Egy hete Splitben befejeződött az U21 Laser Standard Európa-bajnokság ráadásul magyar sikerekkel. Az utolsó futamon Vadnai Jonatán kieső helyen (25.) ért célba, így ezúttal nem előzte meg a címvédő spanyol Joel Rodriguezt, az összesítésben a második helyen zárt. Az U19-es korosztályban viszont fölényesen győzött, így kettővel növelte Európa-bajnoki érmeinek a számát. A spliti nyílt Európa-bajnokságon 29 nemzet 85 versenyzője vett részt,Vadnai sikere többek között a komoly és igen sűrű mezőny miatt is kiemelkedő.

A magyar vitorlázó két hét alatt a kieli világbajnokságon és a spliti Eb-n négy érmet nyert, két világbajnoki aranyat (U21 és U19), egy Európa-bajnoki aranyat (U19), és egy Európa-bajnoki ezüstöt (U21). A 18 éves Vadnai Jonatán ezzel most hatszoros korosztályos világbajnok és háromszoros Európa-bajnok. Még három évig versenyezhet az U21 korosztályban.

(Forrás: vizisportrajongo.hu, mvsz.hu / Fotó:mti)