Jump to content

Uszonyosúszó-vb - Sporttörténeti magyar szereplés a második napon

2021. 07. 07. 05:54

A magyar csapat tagjai három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a Tomszkban zajló uszonyosúszó-világbajnokság második napján, kedden.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint Bukor Ádám a 200 méteres felszín döntőben győzött, míg Varga Krisztina a 200 méteres női uszonyos gyors fináléjában nem talált legyőzőre. Zárásként a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó óriási világcsúccsal - 3 másodperccel a korábbi rekordon belül - szerzett világbajnoki aranyérmet.

A váltó a selejtezőben a Holoda Péter, Senánszky Petra, Varga Krisztina, Hamlin Matthew összeállításban úszott, míg a fináléban a Holoda Péter, Cséplő Kelen, Varga Krisztina, Senánszky Petra felállásban diadalmaskodott.
1500 méteres felszíni úszásban Pázmányi Sándor ezüstérmes lett, akárcsak Lengyeltóti Bence a 200 uszonyos gyors döntőjében. Utóbbi számban Cséplő Kelen a harmadik helyet szerezte meg.

Kókai Dávid csapatvezető elmondta, ez volt a sportág történetének legeredményesebb világbajnoki versenynapja. A magyar küldöttség két nap után négy aranynál, négy ezüstnél és két bronznál tart az oroszországi világbajnokságon.

(Forrás: vizisportrajongo.hu, mti, m4sport.hu / Fotó:pixabay)