Jump to content

Cseh László döntött: Tokió az utolsó állomás

2021. 06. 01. 11:59
Ötödik olimpiájának is nekifut a kétszeres világbajnok Cseh László, azonban az ötkarikás játékok után befejezi pályafutását.
 

A négyszeres olimpiai ezüstérmes és kétszeres világbajnok Cseh László döntésével kapcsolatban meghallgatta Plagányi Zsoltot, az edzőjét, dr. Sós Csaba szövetségi kapitányt, nem utolsó sorban pedig dr. Wladár Sándort, az úszószövetség elnökét is és mivel felesége is arra biztatta, ne hátráljon meg az olimpiai kihívás elől, rajtkőre áll 200 méteres vegyesúszásban Tokióban – írja az SzPress Hírszolgálat.

 

„Ezt most már tényleg ki kellett mondanom, mert abban a korban vagyok és annyi munkával a hátam mögött, amikor csak időhúzás lenne, ha a folytatás kérdése bármilyen formában újra a napirendre kerülne. Az utolsó után egészen biztos nem lesz utolsó utáni, minden eshetőséget számba véve olyan döntést hoztam, illetve hoztunk Diával, amit jól megfontoltunk és véglegesnek tekintünk” – nyilatkozta a kiváló úszó, aki közel két évtized alatt 112 aranyérmet szerzett az országos bajnokságokon.

Tokiói versenyzésével kapcsolatban elmondta, nincs rajta nyomás, nem fog görcsösen a rajtkőre állni: „Tartom magamat ahhoz, hogy ha már olimpikon lehetek, akkor meg is kell tennem mindent a jó szereplésemért. Ennyit és nem többet. Nem nyomaszt már a megfelelési kényszer, feszültség sem lesz bennem. Laza leszek és nem görcsös, de nem fogják azt mondani rólam, hogy a Cseh Laci mindjárt elalszik a vízben. Bármeddig is jutok a 200 vegyesen, tudni fogom, hogy amit elértem, azt senki sem veheti el már tőlem, ami maradandó volt eddig, az maradandó is marad.”

 
 
(Forrás: vizisportrajongo.hu, mti, m4sport.hu / Fotó:pixabay, mti)