Jump to content

Kiss Tamás: Élvezem, hogy nincs lazsálás

2018. 03. 07. 09:17

Bő másfél hete edzenek együtt Portugáliában, de Kiss Tamás már most látja, hogy mitől Kozák Danuta a világ egyik legjobb női kajakosa. Az olimpiai bronzérmes kenusra is átragadt ez a mentalitás, amivel elérheti célját, hogy az elsőszámú magyar kenus legyen.

 

Február 20-án érkezett és április 7-ig edzőtáborozik a portugáliai Montebelóban Kiss Tamás, aki úgy döntött, hogy együtt készül az olimpiai bajnok Kozák Danutával a melegvízi edzőtáborban.

„Kedden kezdjük a hetet, szombatig napi két edzésünk van, majd vasárnap délelőtt még egy utolsó, utána pedig pihenés kedd reggelig. Nagyon élvezem a közös edzéseket, és bár edzettem már együtt női kajakossal, de nem megbántva senkit – Kozák Danuta azért más kategória” – mondta pekingi olimpiai bronzérmes versenyzőnk.

A kiutazás előtt Kiss Tamás úgy nyilatkozott, hogy szeretne meríteni a szülésből visszatért kajakozónő mentalitásából. „Másfél hete vagyunk együtt, de már látom, hogy mitől megy ilyen jól, hogy mitől az egyik legjobb versenyző a világon. Minden feladatot maximálisan végrehajt, nem szelektál, nincs benne kérdőjel, legyen szó futásról, evezésről vagy kondizásról. Láthatóan életvitelszerűen csinálja az edzéseket, neki teljesen természetes, hogy a maximumot nyújtja, és szerencsére ebből rám is ragad valami. Férfiként egyébként sem szeretem, ha egy nő előttem van a vízen, szóval biztos jó csatákat fogunk majd vívni, amikor már nemcsak hosszú evezések, hanem résztávozások is lesznek.

Nagyon jó egy ilyen sportolóval együtt edzeni, élvezem, hogy nincs lazsálás – fogalmazott Kiss Tamás, aki szerint kiválóak a körülmények Montebelóban, tökéletesen meg van elégedve a szállással és az ételekkel is, egyedül az időjárás állítja most őket kisebb akadályok elé, hiszen negyedik napja esik az eső.

Hat hetet még soha nem volt távoli edzőtáborban a 30 éves kenus, aki fel is készült a hosszú távollétre, tanulnivalót és sok könyvet vitt magával, főleg sport és pszichológia témájú könyvekkel kapcsolódik ki az edzések között Portugáliában.

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, mkksz.hu / Fotó: mkksz.hu)