Jump to content

Vizes vb: nagy örömmel jön Budapestre a holland női vízilabda-válogatott

2017. 07. 15. 15:25

A magyar női vízilabda-válogatott a tavaly januári, belgrádi Európa-bajnokságon egy sokáig emlékezetes döntőben győzte le Hollandia válogatottját. Az az aranyérem az olimpiai részvételt jelentette Bíró Attila együttesének, Hollandia viszont hazai pályán elbukta a selejtezőjét, így lemaradt Rióról. A “tulipánosok” most a visszavágás reményében érkeznek a magyar fővárosba.

“Többször jártunk a magyar fővárosban és vízilabdázni mindig nagyon szívesen jövünk ide, az uszoda is csodás. Minden országnak megvan a nemzeti sportja, ez Magyarország esetében a vízilabda. Ez így van rendjén”. Mivel Arno Havenga  fontosnak tartotta, hogy Budapestre a legtapasztaltabb játékosokkal érkezzen, mindössze két játékost cserélt ki a holland keretben.

"A mai edzésünk is jó volt, múlt héten egyébként még odahaza játszottunk edzőmérkőzéseket Kanadával, Kínával és Franciaországgal. Úgy gondolom, felkészült a csapat” – nyilatkozta a holland szövetségi kapitány a pénteki edzést követően.

A hollandok a házigazda magyar válogatottal kerültek egy csoportba, ugyanakkor szerint Havenga szerint a nagy kihívást majd az jelentené, ha a válogatott második helyen jutna tovább, mert akkor egy másik ágra kerülne Hollandia. „Itt van Magyarország és itt vagyunk mi, úgy érzem, ez a két csapat fog küzdeni a csoport első helyéért. A D csoport nagyon erős, Görögországgal, Oroszországgal és Ausztráliával. Ha másodikként végzünk, velük kell játszanünk, ami kemény lesz. Az tényleg egy nehéz csoport” – mondta a Kazanyban világbajnoki ezüstérmes válogatott szakvezetője.

A holland válogatott Franciaországgal kezd a világbajnokságon, vasárnap, 17 óra 30-tól.

(Forrás: vízisportrajongo.hu/fina-budapest2017.com; fotó: sportrajongo.hu/mti.hu/rtv.nl)