Jump to content

Egy csapat már összeállt a vizes vb-re

2017. 05. 09. 13:01

Lezárult az egészségügyi csapat kiválasztása a vizes világbajnokságra és az utána következő Masters világbajnokságra. A csapatban 210 orvos - ebből 110 szakorvos -, 220 önkéntes és 250 szakdolgozó kapott helyet, akik szabadságuk terhére vállalták a munkát - írja keddi számában a Világgazdaság.

 
 

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) olimpiai szintű ellátás megszervezését várja el - mondta a lapnak Merkely Béla, a városmajori klinika igazgatója, aki a FINA orvosi csapatának szakmai irányítója lesz.

A vb egészségügyi büdzséje 833 millió forint, amelyből a Semmelweis Egyetem - amelynek Semmelweis Egészségügyi Kft.-je nyerte el az egészségügyi szolgáltatások ellátására kiírt közbeszerzési eljárást -, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a vízi mentők is gazdálkodnak.

Az orvosok hat hét alatt maximum 120, az önkéntesek és szakdolgozók 160-160 óra munkát vállalhatnak. Egy-egy műszakban több mint 100 egészségügyis lesz készenlétben - tette hozzá Merkely Béla. Az orvosok óránként 8000 forintos szuperbruttót kapnak, ami egy napra nettó 100 eurós fizetés. A szakdolgozók óránként nettó 2000 forintért, az önkéntesek ingyen dolgoznak majd.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, vizisportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)