Jump to content

Ez lesz Hosszú Katink szuper csapata!

2019. 06. 24. 12:02

Hosszú Katinka megnevezte azt a 26 úszót, akiket csapatában tudhat az úszók ősszel induló új sorozatának, a Nemzetközi Úszó Ligának (ISL) a versenyein. A háromszoros olimpiai bajnok csapata ugyanakkor még nem teljes, hat főt még nevezhet, hogy meglegyen a Team Iron 32-es létszáma. 

 

Októberben indítják útjára a Nemzetközi Úszó Ligát (ISL), melyben nyolc, egyenként 32 fős nemzetközi csapat indulhat. Mindegyik csapat élén egy-egy kiemelkedő, a jelenkor szűk krémje közé, tehát a legjobbjai közé tartozó úszó áll, a Team Iron „kapitánya" Hosszú Katinka.



Az úszónő az elmúlt hetekben folyamatosan jelentette be csapata tagjait, Magyarországról Verrasztó Dávid, Bohus Richárd, Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Jakabos Zsuzsanna és Késely Ajna versenyez a Team Iron színeiben, kedden azonban hivatalos sajtótájékoztatón mutatta be új együttese tagjait.

Az ISL egy olyan versenysorozat, amely teljesen független a FINA-tól, és a megszokottól eltérően a versenyzők nem országukat, hanem csapataikat képviselik – hasonlóan a Bajnokok Ligájához a labdarúgásban.

A sorozat első idényében 8 csapat küzd egymással, két csoportra osztva.

A csoport: Cali Condors (amerikai), DC Trident (amerikai), Aqua Centurions (olasz), Energy Standard (török/francia)
B csoport: LA Current (amerikai), New York Breakers (amerikai), London Roar (brit), Team Iron (magyar)

Igaz, a csapatok 32 főből állhatnak (16 női és 16 férfi úszóból), de egy versenyre csak 24 sportolót nevezhetnek 12-12, plusz 2-2 tartalékot, akik váltóban úsznak majd.

Az ISL – melynek kétnapos versenyein csak döntőket rendeznek – Indianapolisban rajtol, majd Nápoly és a texasi Lewisville után a Budapesten a Duna Arénában folytatódik. November közepén Washingtonban lesz a negyedik, majd Londonban az ötödik állomása. Az utolsó viadalt Las Vegasban rendezik a Karácsony előtti hétvégén.

A Team Iron jelenlegi (egyelőre még végleges) névsora:

női úszók: Veronika Andrusenko, Alia Atkinson, Kim Busch, Kimberly Buys, Maddie Groves, Hosszú KatinkaJakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Ranomi Kromowidjodjo, Jenna Laukkanen, Fanny Lecluyse, Mie Nielsen, Kira Toussaint, Jessica Vall

férfi úszók: Bohus Richárd, Henrik Christiansen, Jeremy Desplanches, Robert Glinta, Kozma DominikMilák Kristóf, Vlagyimir Morozov, Ross Murdoch, Peter Stevens, Szabó Szebasztián, Pieter Timmers, Verrasztó Dávid

Nemcsak Hosszú Katinka csapatában szoríthatnak magyar úszókért, Kapás Boglárka és Bernek Péter a London Roar (angol), Cseh László az Aqua Centurions (olasz) csapatban versenyezhet.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: MTI,youtube, pinterest, pixabay)