Jump to content

Egyesül Jakabos és Kenderesi korábbi klubja

2017. 11. 21. 07:37

Egyesül két pécsi úszószakosztály: az ANK Úszóklub a PSN Zrt. Sportiskola keretein belül folytatja tovább működését; versenyzőik decemberben, a mexikói paraúszó-vb-n már azonos klubszínekben állnak rajtkőre – jelentette be a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt.

 

A fúziót bejelentő közleményben azt írták: „az eddig is kiemelkedően eredményes két pécsi úszószakosztály, az ANK Úszóklub és a PSN Zrt. Sportiskola a jövőben erőit egyesítve, közös irányítással igyekszik még előbbre sorolni a hazai szakosztályi ranglistán”.

Az ANK Úszóklubban Petrov Anatolij edző munkájának köszönhetően olimpián állhatott rajtkőre Jakabos Zsuzsanna, paralimpián pedig Sors Tamás és Pásztory Dóra.

A PSN Zrt. Sportiskolájában számos korosztályos magyar bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, Kenderesi Tamás révén olimpiai, Konkoly Zsófia jóvoltából pedig paralimpiai bronzérmes sajátította el a sportág alapjait – idézte fel az összegzés.

A klubok vezetősége „a még eredményesebb jövő érdekében” úgy döntött, hogy egyesíti a két szakosztályt, amely a PSN Zrt. Sportiskola keretein belül, de közös irányítással működik tovább – áll a közleményben.

A PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila a közleményben kiemelte, hogy a fúzióval még erősebbé válhat a sportág pécsi vonala. „A finanszírozásban és a létesítmények kihasználtságában is összehangoltabban tudunk dolgozni, ami a sportág és a sportoló gyerekek hasznára fog válni” – idézte a kommüniké Vári Attilát.

Beszámoltak arról is, hogy a decemberi, mexikói paraúszó-világbajnokságon négy úszó képviseli a PSN Zrt. Sportiskola színeit.

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu / Fotó: mti)