Jump to content

Kammererék új edzőkkel térnének vissza

2016. 10. 31. 07:23

Közös csapatban képzelik el a jövőt a Londonban ezüst-, a bakui Európa Játékokon pedig aranyérmes férfi kajaknégyes tagjai, amíg el nem dől, hogy a férfi négyesek 500 vagy 1000 méteren fognak versenyezni Tokióban a 2020-as olimpián. Kammerer Zoltánék ugyanakkor külön edzőkkel készülnek, "Kamera" Gödön, a négyes három másik tagja viszont még nem döntött sem a klubról, sem a szakemberről.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint a döntés hamarosan várható ezzel kapcsolatban.

"Ha marad az ezer, akkor nagy esélye van, hogy együtt maradunk, ha ötszáz lesz, akkor a klubérdekhez igazodom, és lehet, hogy különválnak útjaink. Az biztos, hogy más-más edzőkkel tervezzük a felkészülést" - idézi az olimpia.hu a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánt. Hozzátette, ő a tervek szerint maradna győri színekben. "Ha az ötkarikás szabályok úgy hozzák, akkor nem biztos, hogy a fiúkkal tartok. 'Ezer méteresek' voltunk, az ötszáz új felállást hozhat. Az biztos, hogy Kati néni után már új edzővel készülök, ráadásul a lakóhelyemen, Gödön kerestem szakembereket."

A honlap beszámolója alapján Fábiánné Rozsnyói Katalintól néhány nappal ezelőtt köszöntek el a férfi kajaknégyes tagjai. Kammerer kifejtette, felkereste nevelőedzőjét, Nieberl Lászlót, aki megtanította neki a kajakozás alapjait. "A technikám további csiszolását tőle várom, hiszen ő tudja legjobban, honnan indultam. Szintén a Dunakanyar egyik szakembere Klink Zoltán, aki erőnléti edzőként vált híressé, tőle várom a fizikai erőm fejlesztését" - magyarázta Kammerer Zoltán.

Kulifai Tamás, Pauman Dániel és Tóth Dávid jelenleg a Vasas sportolói, a sajtóban azonban több, klubváltással kapcsolatos hír is megjelent a weboldal beszámolója szerint. "Mi Pauman Danival és Tóth Dáviddal együtt tervezünk, új edzőkben gondolkozunk, de még az átigazolási időszakban vagyunk, és nem szeretnék nagyon előreszaladni" - fogalmazott Kulifai Tamás világbajnok, a négyes tagja. Hozzátette, megkerestek már két edzőt, de a megegyezéssel az átigazolási időszakot meg kell várni. "A kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Kriszta edző-férje, Rami Zur lenne az egyik mesterünk, Beé István a másik. Mindkettő kiváló kajakos volt, nem is olyan régen hagyták abba a versenyzést, még versenyeztünk is velük. Mindketten olimpiai pontszerzők, Beé Pista többszörös világbajnok. Velük képzelnénk el a Tokióhoz vezető utat."

A Kammerer Zoltán, Szalai Tamás, Pauman Dániel, Kulifai Tamás összeállítású négyest a riói olimpia előtt a válogatón a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás egység előzte meg, és utazhatott az ötkarikás játékokra, ahol a 11. helyen zárt.

(Forrás: vizisportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)