Jump to content

Benedek Tibor távozik a válogatott éléről

2016. 10. 20. 10:40

Lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani Benedek Tibor a vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. A szakember vezetésével világbajnoki aranyat és Európa-bajnoki ezüstérmet nyert a válogatott, a riói olimpián viszont csak az ötödik helyen zárt.

Távozik a magyar vízilabda-válogatott éléről Benedek Tibor szövetségi kapitány. A távozást maga a szakember jelentette be a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos oldalának. Benedek szerződése lejár, és nem kíván pályázni az újbóli időszakra.

„Az elmúlt hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint többször is egyeztettem a szövetség elnökével, Kemény Dénessel. Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január 1-jével már nem én látom el a kapitányi feladatokat" – mondta el gondolatait a waterpolo.hu-nak Benedek Tibor.

A válogatott irányítását 2013-ban kapta meg Benedek Tibor és rögtön még abban az évben világbajnoki címig vezette együttesét. A következő évben újabb siker következett, ezúttal ugyan nem aranyérem, hanem ezüst került a fiúk nyakába, mégpedig az Európa-bajnokságon. A Benedek-csapat idén Eb-bronzérmet szerzett, a riói nyári olimpián pedig az 5. helyen végzett. Benedek Tibort 2013-ban az év magyar szövetségi kapitányának választották.

A szövetség október 22-én tartja tisztújító közgyűlését és a hírek szerint még az ősszel bejelentik, hogy ki váltja Benedek Tibort a kapitányi székben.

(Forrás: vizisportrajongo.hu;sportrajongo.hu/Fotó:mti)