Jump to content

Férfi vízilabda BL - Az Eger horvát, az OSC olasz ellenféllel találkozik

2016. 10. 17. 14:32

Nem lesz könnyű dolga sem az Egernek, sem az OSC-nek a férfi vízilabda BL-ben. Előbbi horvát, utóbbi olasz ellenféllel játszik a selejtező 3. fordulójában. A cél a legjobb 12-be jutás és, hogy két magyar gárdának szurkolhassunk a folytatásban. 

A ZF-Eger a horvát Primorje Rijekával, az A-Híd OSC-Újbuda pedig az olasz Veronával találkozik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik, zárófordulójában, melynek tétje már a 12-es főtáblára jutás.

Az európai szövetség (LEN) honlapjának beszámolója szerint az oda-visszavágós párharcot az OSC hazai környezetben, az Eger pedig idegenben kezdi. Az első mérkőzéseket jövő szerdán, a visszavágókat pedig két héttel később rendezik.

Az OSC ellenfele a hétvégén éppen Egerben harcolta ki a továbbjutást, a magyar csapatot 10-9-re legyőzte. Amennyiben az Eger továbbjut, akkor a főtáblán a B csoportba, a horvát Jug Dubrovnik, az olasz Pro Recco, a spanyol CNA Barceloneta és a szerb Partizan Beograd, valamint a német Waspo Hannover és a román Digi Oradea selejtezős párharcának győztese mellé kerül. Az OSC sikere esetén az A csoporthoz, azaz a Szolnoki Dózsa-Közgéphez, a görög Olimpiakoszhoz, a francia Olympic Nice-hez, a német Spandau Berlinhez és az olasz Brescia, valamint a montenegrói Jadran Hercegnovi párharcának továbbjutójához csatlakozik.

(Forrás: vizisportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)