Jump to content

Bocsánatot kértek a balhéjuk után hazudozó amerikai úszók

2016. 08. 19. 11:19

Bocsánatot kért az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) a brazil emberektől és Riótól négy úszó viselkedése miatt.

 

Scott Blackmun, az USOC ügyvezetője közleményben jelezte, hogy a négy versenyző – a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte, valamint Jimmy Feigen, Gunnar Bentz és Jack Conger – viselkedése elfogadhatatlan volt, és nem az Egyesült Államok csapatának értékeit tükrözi.

A négy úszó azt állította, hogy vasárnap – amikor visszaindultak egy buliból az olimpiai faluba – fegyverrel kirabolták őket. Videófelvételek alapján azonban kiderült, hogy az erősen italos sportolók megálltak egy benzinkútnál, ott összetörtek egy tükröt és egy szappantartót a mosdóban -, majd összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével.

A brazil rendőrség arra kérte az ügyészséget, hogy hamis tanúzás miatt emeljen vádat Lochte és Feigen ellen. A feljelentésben egyikükre sem kérnek börtönbüntetést.
Lochte már hétfőn, míg Bentz és Conger – kihallgatásuk után – csütörtökön hazautazott az Egyesült Államokba, csak Feigen maradt Brazíliában.

Azóta a brazil hatóságok megszerezték a benzinkút biztonsági kamerás felvételeit, amin az látszott, hogy az egyik úszó szétveri a kút vécéjét, az egyik biztonsági őr pedig a rendőrség szerint teljesen jogosan húzta elő fegyverét.

Az úszók amúgy helyben megtérítették a kárt, talán ezért is döntött úgy egy speciális olimpiai bíróság, hogy Bentz és Conger elhagyhatják Brazíliát. Feigen még nem, de az amerikai olimpiai bizottság (USOC) szerint immár ő is új vallomást tett, ez alapján bízni lehet benne, hogy hamarosan ő is elhagyhatja az országot.

(Forrás: vizisportrajongo.hu/MTI)