Jump to content

Hosszú Katinka 1992 óta nem látott bravúrt ismételt meg hétfőn

2016. 08. 09. 23:21

Az olimpia harmadik napja újabb aranyérmet hozott, ez már a harmadik az országnak, és második Hosszú Katinkának, aki ezúttal abban a számban is nyert, ami nem számít a legnagyobb erősségének.

Magyar idő szerint kedden hajnali fél négykor Hosszú Katinka a 100 méteres hátúszás döntőjében újra aranyérmet szerzett Magyarországnak (1992 után fordult elő ismét, hogy egyéni versenyszámban egy magyar több aranyat is nyerjen, akkor is úszóknak jött ez az össze, Egerszeginek három, Darnyinak kettő).

Vasárnap még azt mondta, hogy a 100 hát neki teljesen kiszámíthatatlannak tűnik, az elsőtől a nyolcadik helyig bármi várható, és valóban egy kicsit meglepettnek is tűnt, amikor a hajrá után az eredményjelzőre pillantott. A döntő futam után aztán azt nyilatkozta, hogy nem aggódott azon, hogy hányadik lesz, hanem volt elég magabiztossága ahhoz, hogy csak a kivitelezésre koncentráljon. Az pedig most az olimpiai aranyra volt jó.

Az őrületes erejét és fegyelmezettségét egy órával később újra megmutatta, a hát döntő után nem sokkal vízbe szállt, ekkor már legerősebb száma, a női 200 méteres vegyesúszás elődöntőjében. Hosszú a 100 hátas arany után nem hajtotta magát szét, de még így is a második legjobb idővel lett döntős 200 vegyesen, egyedül a brit Siobhan-Marie O'Connor volt jobb nála.

vizisportrajongo.hu/Kép: mti

(Forrás: vizisportrajongo.hu)